Creditele in lei, mai ieftine ca niciodata!

BCRScăderea Robor-ului la 3 luni până la 1,53% la sfârşitul lunii ianuarie se transpune într-o ieftinire accentuată a creditelor în lei. Beneficiarii sunt atât românii care iau credite imobiliare şi ipotecare acum, cât şi cei care au deja contractate împrumuturi în lei şi cărora ratele li se vor actualiza la sfârşitul lunii martie (cu o condiţie: indicele Robor să se menţină la acest nivel).

Într-o perioadă în care se discuta mai mult despre problema aprecierii francului elveţian şi despre soluţiile pentru stoparea creşterii ratelor la creditele în franci, împrumuturile în lei se ieftinesc pe zi ce trece. „De vină” este indicele Robor la 3 luni, cel care dictează dobânzile creditelor în lei, care a ajuns la 1,53%, la jumătate faţă de începutul anului 2014.

Datorită scăderii sale, creditele pentru locuinţe sunt mai accesibile că oricând. Acum, dobânzile sunt la valori de 5% pe an, de 2 ori mai mici faţă de 2012, spre exemplu. Un român plăteşte o rată lunară de 1.000 de lei, dacă ia un credit de 200.000 de lei, pe 30 de ani, mai puţin decât la un credit în euro, care până în urmă cu câteva luni erau considerabil mai ieftine.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s