Buzaul, primul pe tara la scumpirea apartamentelor in 2014

imagesBuzaul este localitatea situata pe primul loc la nivel national in topul scumpirilor apartamentelor anul acesta. O analiza realizata de Imobiliare.ro si platforma 

specializata AnalizeImobiliare.ro arata evolutia pretului mediu cerut pe metru patrat util de apartament din orasele resedinta de judet din intreaga tara pe parcursul anului 2014 (T4 2014 raportat la T4 2013). Cele mai mari cresteri au fost inregistrate in Buzau, Braila si Timisoara, in timp ce, la polul opus, topul scaderilor de pret este condus de Arad, Bacau si Sibiu.

Potrivit datelor prezentate de specialisti, un metru patrat util de locuinta costa, in T4 2014, 553 de euro, cu 6,7% mai mult fata de valoarea de 518 euro inregistrata in T4 2013.

Prin comparatie, in T4 2014, apartamentele din Braila costa, pe metru patrat util, 574 de euro, un nivel cu 5,8% mai mare fata de valoarea de 543 de euro inregistrata in perioada similara a anului trecut. Acest procent de crestere situeaza Braila pe locul al doilea in topul scumpirilor din ultimele 12 luni.

In acelasi timp, cele mai scumpe apartamente sunt de gasit in Bucuresti, Cluj si Constanta, iar cele mai ieftine – in Resita, Zalau si Arad. In plus, analiza arata, in cazul marilor orase din tara, care este, in prezent, structura cererii in functie de tipul apartamentelor si de preturile acestora, precum si nivelul preturilor solicitate din Bucuresti, pe zone. ,,Revenirea preturilor apartamentelor pe un trend ascendent este o certitudine pentru toate orasele mari. Preturile la finalul lui 2014 sunt mai mici doar in 8 orase resedinta de judet. Putem spune, asadar, ca fundul sacului pe segmentul rezidential a fost atins in 2014, iar in unele orase chiar in 2013. Asistam, de asemenea, la o dezvoltare fara precedent a segmentului chiriilor: in cele mai mari orase, Bucuresti, Cluj, Iasi si Timisoara, numarul apartamentelor date spre inchiriere il depaseste pe cel al apartamentelor scoase la vanzare”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s