Ce s-a întâmplat cu piaţa imobiliară, din cauza stării de urgenţă

Cât a fost stare de urgență, românii au pus în așteptare investițiile importante, iar cel mai bine s-a văzut asta în piața imobiliară. 

Luna trecută s-au vândut cu 30% mai puține locuințe ca în aprilie anul trecut. Prețurile au rămas însă aceleași.

Unii consultanți în afaceri sunt de părere că această tendință se va menține, iar achizițiile de locuințe vor mai stagna o vreme, pentru că oamenii au devenit mai atenți cu banii lor.

S-au reluat vizionările de apartamente

Astfel de explicații ale agenților imobiliari nu s-au mai auzit de câteva săptămâni în blocurile scoase la vânzare. Din cauza măsurilor impuse pentru prevenirea răspândirii coronavirusului, vizionările de apartamente au fost sistate, iar pe piața tranzacțiilor imobiliare ritmul de vânzare a încetinit.

Cu cât au scăzut vânzările de imobile

Luna trecută, de pildă, s-au vândut cu 44% mai puține imobile ca în martie.

Ovidiu Șandor, dezvoltator imobiliar: ″În luna aprilie, a fost o scădere a interesului pentru imobiliare în general, astfel încât leadurile au scăzut la jumătate. Vedem în ultimele săptămâni o revenire destul de spectaculoasă. Nu au apărut modificări de preț.”

Față de aceeași lună a anului trecut, în aprilie vânzările de apartamente au scăzut cu 30%, spun analiștii imobiliari.
În perioada stării de urgență, românii nu au mai luat credite pentru locuințe iar cei care aveau banii au decis să mai amâne investiția.

Trazacții puse în așteptare de două luni

În acest complex imobiliar, toate tranzacțiile au fost puse în așteptare în ultimele două luni.

Tiberiu Atanasoae, manager vânzări: “Interes există, chiar dacă nu atât de mult, tocmai din cauza lockdown-ului. Din câte am vorbit cu clienții, nu prețul a fost problema, ci perioada asta de așteptare. În zilele astea ne așteptam să avem și primele tranzacții, pe discuții începute evident pe luna martie”

Potrivit specialiștilor în imobiliare, cei care au cumpărat în această perioadă o locuință aveau negoicierile pornite la începutul anului.

Daniel Crainic, specialist imobiliare: “S-au tranzacționat în special apartamente și case pentru care discuțiile au fost începute în urmă cu două-trei luni. Când nu era nici vorba de aceasta criză, sunt pur și simplu cumpărători normali care au o nevoie imobiliară.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s