Noua Casă 2022 – Tot ce trebuie să știi pentru a aplica cu succes pentru o locuință: Cât te costă, cine poate aplica, ce pași ai de urmat

Noua Casă 2022 se acordă în lei, pentru achiziția unei singure locuințe, iar valoarea maximă a creditului pe care îl poți accesa este de: 66.500 Euro (pentru locuințe al căror preț este de maxim 70.000 Euro, avansul solicitat fiind de 5%) sau 119.000 Euro – pentru locuințe al căror preț este de maxim 140.000 Euro, în acest caz avansul solicitat este de 15%, se arată într-un ghid transmis luni de Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM).

Dobânda

Este variabilă, calculată în funcție de Indicele de referință pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC) la care se adaugă o marjă fixă de maxim 2%.

Cine poate aplica

Dacă doriți să aplicați pentru un credit Noua Casă, trebuie să vă încadrați în una dintre cele două situații:

  • fie nu dețineți în proprietate exclusivă sau împreună cu soțul/soția nicio locuință, indiferent de modul în care a fost dobândită;
  • fie dețineți în proprietate cel mult o locuință, cu o suprafață utilă mai mică de 50 mp, dar care nu a fost achiziționată prin programul Prima Casă. În acest sens va trebui să dați o declarație pe propria răspundere.

Accesând Programul, veți avea calitatea de împrumutat în raport cu finanțatorul şi va trebui să dispuneți de avansul minim obligatoriu pentru locuința pe care o doriți şi de o sumă ce va fi blocată într-un depozit colateral, constituit ca garanție pentru acordarea creditului, blocat până la rambursarea integrală a creditului şi nepurtător de dobândă. Suma va reprezenta echivalentul a 3 rate de dobândă.

Alte detalii care te pot interesa

Programul Noua Casă diferențiază locuințele în funcție de preț în contextul cerințelor legate de categoria locuinței, avansul minim obligatoriu şi procentul maxim de garantare astfel:

  • cu un preț de maxim 70.000 Euro – majoritatea locuințelor achiziționate prin Program, noi, vechi sau consolidate. Pentru acestea avansul minim obligatoriu este de 5% iar procentul maxim de garantare de 50%.
  • cu un preț cuprins între 70.001 Euro – 140.000 Euro – locuințe NOI, inclusiv cele construite prin programele ANL, pentru care documentele de recepție la terminarea lucrărilor de construcții s-au semnat cu cel mult 5 ani înainte de data solicitării creditului garantat. Pentru acestea avansul minim obligatoriu este de 15% iar procentul maxim de garantare de 60%.

Programul permite şi achiziționarea unor proprietăți cu valori ce depăşesc 70.000 / 140.000 euro cu condiția achitării diferenței din surse proprii.

Chiar dacă imobilul nu e finalizat…

… sau nu te-ai hotărât asupra locuinței pe care dorești să o cumperi, poți utiliza creditul Noua Casa optând pentru o Promisiune unilaterală de creditare, emisă de bancă, completată de o promisiune de garantare emisă de FNGCIMM. Valabilitatea maximă a promisiunilor de creditare/garantare este de 18 luni.

Cât te costă

Pentru a afla costurile exacte ale unui credit Noua Casă este necesar să soliciți informații băncii dar trebuie să fii pregătit financiar pentru a acoperi următoarele: Avansul minim obligatoriu– 5% dacă locuința nu depășește 70.000 Euro sau 15% dacă are un preț cuprins între 70.001-140.000 Euro, calculat în lei la cursul valutar din ziua analizei.

Depozitul colateral– reprezentând contravaloarea a 3 rate de dobândă, constituit pentru garantarea dobânzii.

Dobânda – IRCC +max. 2% (IRCC=Indice de Referință pentru Creditele Consumatorilor).

Comisionul anual de garantare către FNGCIMM – 0,3% – stabilit anual de MFP şi calculat la sold.

Pentru locuințele de până în 70.000 euro, comisionul se aplică la 50% din soldul creditului, iar pentru cele ce trec

de 70.000 euro, comisionul se aplică la 60% din soldul creditului.

Alte costuri: prima de asigurare a imobilului, taxele notariale pentru cumpărarea locuinței.

Ce ai de făcut după ce ai găsit locuința dorită

      Atunci când realizezi că ai nevoie de un credit și te decizi să acționezi în acest sens, ai în primul rând nevoie de cineva care să te ajute să faci cea mai bună alegere. Ba chiar mai mult decât atât, trebuie să analizezi cât mai multe oferte bancare și, astfel, să identifici cea mai bună variantă de finanțare pe termen lung sau scurt, în funcție de nevoia ta de creditare.  

      In urma unei analize responsabile a pieței și a tuturor posibilităților de creditare, te vom sfătui ce variantă de creditare ți se potrivește cel mai bine, te ajutăm cu întocmirea dosarului de credit, iti asiguram suportul nostru până la incheierea tranzactiei. fără niciun cost adițional. 

Doresti sa achizitionezi un imobil prin credit?
  • ~te ajutăm cu întocmirea dosarului de credit ipotecar  
  • ~te vom sfătui ce variantă de creditare ți se potrivește cel mai bine si iti vom oferi cel mai bun pachet existent pe piata
  • ~ daca alegi un imobil din portofoliul nostru (nu este obligatoriu), beneficiezi de comision redus cu 50%
  • ~iti platim asigurarea locuintei pe primul an.
  • ~iti asiguram suportul nostru până la incheierea tranzactiei,
  • ~fără niciun cost adițional. 

CONTACT:

📞 0758 77 22 22                  

📞 0785 571 614                   

📞 0785 571 211                                

descărcare

 

Click pe imagine pentru a intra in legatura cu noi prin WhatsApp


📧 office@primacasabz.com

💻 www.primacasabz.com

Str. Constantin Garoflid, nr.1 ~ vis a vis de Primaria Buzau (Cladirea Raiffeisen Bank), interfon 12 

Completeaza formularul de mai jos, respectând pașii în ordine pentru a calcula rata lunara, DAE (dobanda anuala efectiva) si costul total. Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s