De ce e recomandat sa apelezi un evaluator imobiliar atunci cand vinzi / cumperi o locuinta?

Daca evaluarea unei proprietati imobiliare in vederea acordarii unui imprumut de catre o institutie bancara este o practica frecventa, la fel de des este intalnita si practica evaluarilor imobiliare in momentul vanzarii / cumpararii unei locuinte.

Cum in era digitala in care traim este foarte usor pentru oricine sa publice un anunt pe diverse platforme, cele referitoare la imobiliare se supun acelorasi reguli. Practic, de cele mai multe ori preturile postate in aceste anunturi sunt cu mult in afara pietei si rezultatul inevitabil este ca respectivele anunturi nu primesc cumparatori, poate nici macar din randul celor potentiali.

Intr-un asemenea context, recomandarea pentru vanzatori este sa apeleze la serviciile unui evaluator imobiliar autorizat pentru a obtine o estimare corecta a valorii imobilului ce urmeaza sa fie vandut. Care sunt avantajele unei asemenea decizii? Incercam sa va prezentam in randurile urmatoare cateva dintre cele mai importante atuuri de care pot beneficia toti cei care apeleaza la serviciile unui evaluator imobiliar autorizat.

Reducerea timpului de vanzare

Fara o estimare corecta a valorii unui imobil, vanzarea acestuia se poate intinde pe o perioada nedeterminata de timp. Vazand o supraestimare, eventualii cumparatori pot sa intre la banuieli sau pot privi vanzatorul drept o persoana neserioasa. Atunci cand pretul este unul subevaluat, atentia este atrasa din nou insa nu intr-un mod pozitiv. Un pret scazut duce de obicei cu gandul la ideea „trebuie sa fie ceva in neregula acolo”.

Evaluarea corecta va duce la stabilirea unui pret cat mai apropiat de cel real, care va putea fi pe deplin justificat de raportul detaliat al evaluatorului. Automat si vanzarea poate fi realizata astfel mult mai rapid, fara ca dubiile de vreun fel sa isi mai faca aparitia.

Negocierea unui pret cat mai apropiat de cel real

Indiferent daca se urmareste vanzarea unui imobil, inchirierea sau plasarea acestuia drept garantie imobiliara, in mod cert colaborarea cu un evaluator autorizat este o alegere indicata.

Estimarea valorii imobilului intr-o maniera corecta, sustinuta de raportul oferit de expertul evaluator ofera proprietarului o posibilitate unica: cea de a negocia in deplina cunostinta de cauza un pret cat mai apropiat de cel real. Fie ca e vorba despre chirie, valoarea unei garantii imobiliare pentru obtinerea unui credit imobiliar ori pur si simplu despre vanzarea locuintei, opinia unui expert evaluator trebuie cu siguranta solicitata.

Care sunt criteriile in baza carora se evalueaza o locuinta?

Valoarea unei proprietati nu poate fi stabilita in mod corect de catre proprietar. In parte sunt implicate aici criteriile subiective, dar si necunoasterea unor elemente esentiale care vor reflecta valoarea reala a imobilului in cauza.

In principal, cele mai importante criterii in acest sens se refera la pozitionarea locuintei, accesibilitatea acesteia si vecinatatile. Conteaza de asemenea suprafata utila, structura de rezistenta, vechimea imobilului, infrastructura, randamentul energetic, calitatea materialelor de constructie utilizate, modul de exploatare anterior si numeroase alte aspecte care pentru un proprietar care vinde ori pentru un cumparator interesat sa investeasca pot sa para o provocare mult prea mare.

Alte aspecte notabile legate de evaluari

Nu poate fi omisa, in special in cazul unei vanzari, situatia juridica. Imobilul ce urmeaza sa fie vandut trebuie sa aiba pusa la punct documentatia cadastrala si sa fie prezentat impreuna cu acte de proprietate, certificat energetic si orice alte documente catre evaluator, pentru o estimare cat mai corecta.

In decizia stabilirii valorii cantaresc de asemenea greu si investitiile ulterioare care ar putea fi necesare – mai exact, lucrari la nivel de izolatie, finisaje etc. Costul unei evaluari reprezinta astfel ultima dintre grijile solicitantului – pentru informatii suplimentare, sunteti invitati sa contactati oricand echipa Evaluari Imobiliare Buzau.

CONTACT:

📞 0758 77 22 22                  

📞 0785 571 614                   

📞 0785 571 211                                

descărcare

 

Click pe imagine pentru a intra in legatura cu noi prin WhatsApp


📧 office@primacasabz.com

💻 www.primacasabz.com

Str. Constantin Garoflid, nr.1 ~ vis a vis de Primaria Buzau (Cladirea Raiffeisen Bank), interfon 12 COMPANIA PRIMA CASA BUZAU, Infiintata in anul 2006, intermediaza vanzarea si inchirierea de garsoniere, apartamente, case si vile, terenuri si paduri, spatii comerciale si industriale. Scopul companiei este de a oferi clientilor sai servicii de calitate prin profesionalism si transparenta.  

OK
Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s